축산물 이력제란
Ролу жана күтүлгөн натыйжалары
Гигиеналык коопсуздуктун кепилдиги
Жаныбарлардын оорулары же эт азыктарынын гигиеналык коопсуздугу боюнча маселе жаралганда, ошол продукциялардын тарыхын тез арада таап, керектүү чараларды көрүү (кайтарып алуу, жок кылуу ж.б.)
Мал чарбасынын атаандаштыкка жөндөмдүүлүгүн жогорулатуу
Жаныбардын тукуму, багуу шарты ж.б. маалыматтарды тарыхтык система аркылуу бирдиктүү түрдө башкаруу менен малды жакшыртуу жана чарбаны эффективдүү жүргүзүүгө өбөлгө түзөт.
Керектөөчүлөргө маалымат берүү
Өндүрүлгөн эт азыктары боюнча (келип чыккан жери, багылган жери, эт түрү жана сорту ж.б.) так маалымат берүү аркылуу импорттолгон азыkтардан айырмаланып, жүгүртүүдө ачык-айкындуулукка жетишилет.